"İMALAT SANAYİNDE DİJİTALLEŞME" TEMALI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan "İMALAT SANAYİNDE DİJİTALLEŞME" temalı 2021-01 ve 2021-02 Proje Teklif Çağrılarının genel amacı:
- İmalat sanayi sektöründe milli imkanlar ağırlıklı olarak dijitalleşme için,
- Yerli ve yetkin teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek,
- İmalat sanayi KOBİ'lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmaktır.
BAŞVURU YAPILABİLECEK PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI
Akıllı dijital teknolojilerle ilgili ürün ve çözüm geliştiren elektronik, bilişim, makine imalat sektörlerindeki teknoloji geliştiricisi KOBİ'ler; imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden birini veya entegre çalışmak kaydıyla birkaçını birlikte içeren ürün / yazılımlarında katma değer arttırıcı iyileştirmeler yapmak ve/veya geliştirdikleri ürün / yazılımlarını ticarileştirmek için proje sunabilecektir.
Sadece ticarileştirme (tanıtım - pazarlama - satış) amaçlı proje sunacak olanların, ürünlerini kamu desteğiyle geliştirerek başarılı tamamladıklarına veya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ya da ArGe Merkezi projesi çıktısı olduğuna dair belge ibraz etmeleri şarttır. İş paketlerinde katma değer arttırıcı iyileştirmeler bulunan başvuru sahiplerinde ise bu belge şartı aranmayacaktır.
İmalat sanayi sektöründeki KOBİ'ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecektir.
KOBİ'LERİN PROJE SUNABİLECEĞİ
KONU BAŞLIKLARI
Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı
İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti
İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri
İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri
Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri
İmalat Sanayinde Siber Güvenlik
İmalat Sanayinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri
İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri
BAŞVURU YAPILABİLECEKLER
Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir.
Destek oranı ve üst limitler
Destek oranı %60'tır. Bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin %30'u geri ödemesiz destek ve %70'i teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenir. Geri ödemesiz destek ve geri ödemeli destek birlikte ödenir.
Başvuru yapılmış olması işletmeye herhangi bir hak doğurmayacaktır. Başvurular, KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak ve puan sıralamasına göre bütçe imkanları dahilinde desteklenmesi mümkün olan sayıdaki başvuru desteklenecektir.
Proje Teklif Çağrılarına erişim ve başvuru
Aşağıdaki link ile Proje Teklif Çağrısına erişilebilecektir. Proje Başvuru Formu Örneği, Başvuru Kılavuzu, gerekli diğer dokümanlar ve programın Uygulama Esasları;www.kosgeb.gov.tr adresinde "Destekler" menüsünden "İşletme Geliştirme Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri" sekmesine girildikten sonra "KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı" alt menüsündeki "Yürürlükteki Çağrılar" başlığı seçilerek incelenebilecektir.
Proje Teklif Çağrılarına erişmek için tıklayınız.
KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, Proje Teklif Çağrılarını inceledikten sonra www.kosgeb.gov.tr adresinde sağ üst menüde yer alan "E-hizmetler" linkini tıklayıp işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle KOBİ Bilgi Sistemine girerek başvurularını oluşturabilecektir (hizmet seçim kutucuğunda "KOBİGEL Destek Programı Başvurusu" hizmetinin seçilmesi gerekir).
Proje çağrısı için başvuru sistemi 17 Mayıs 2021 günü saat 23:59'da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.